Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Op 12 mei 1936 werd de Leidsche Luchtvaart Club (LLC) opgericht en heeft zich ontwikkelt tot een club met ruim 85 actieve leden en donateurs. Daarmee zijn we de op één na oudste modelvliegclub van Nederland. We houden ons bezig met diverse takken van de modelvliegsport. Niet alleen zweef- en motorvliegtuigen, maar ook helikopters en drones. Daarnaast ondersteunen we ook studenten van universiteiten en hoge scholen die onderzoek doen naar luchtvaartgerelateerde zaken die onze kennis en kunde vaak goed kunnen gebruiken. Als laatste zijn vele leden ook actief in het wedstrijdvliegen. Op zowel NK's als WK's zijn LLC'ers regelmatig present.

Naast de wekelijkse clubavond op woensdag worden er ook clubwedstrijden, bouwprojecten, een jaarlijkse BBQ, lezingen en vliegshows georganiseerd. Tevens beschikt de club over een (digitale) bibliotheek met tijdschriften, boeken en bouwtekeningen.

Het vliegen vindt plaats op het voormalig vliegveld Valkenburg, net ten westen van Leiden. Hier heeft de club beschikking over een zeer ruim terrein en mag er gebruik gemaakt worden van de oude infrastructuur. Daarnaast kan er op clubavonden met kleine modellen gevlogen worden op het voetbalveld voor het clubgebouw.

De LLC is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL); de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaarthobby’s. Aspirant modelvliegers kunnen een door KNVvL erkend modelvliegbrevet behalen onder begeleiding van de instructeurs en examinatoren van de club.

Bent u geïnteresseerd geraakt in modelvliegen en wilt u meer weten? Dan bent u van harte welkom op de clubavond, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor meer info.

Adres van het clubgebouw: Oegstgeesterweg 4, 2334 BZ te Leiden (Ingang UVS, zie locatie rechts bovenaan de pagina).