• image

De club

Op 12 mei 1936 werd de Leidsche Luchtvaart Club (LLC) opgericht en heeft zich ontwikkelt tot een club met ruim 85 actieve leden en donateurs. Daarmee zijn we de op één na oudste modelvliegclub van Nederland. We houden ons bezig met de diverse takken van het modelvliegen. Niet alleen zweef- en motorvliegtuigen, maar ook helikopters en drones. Vooral de laatstgenoemden maken een grote opmars. Vele leden vliegen met een drone en meerderen gebruiken die expertise in hun werk bij diverse drone-technologie-bedrijven. We zien dat de ontwikkeling van de drones vooral de aandacht van de jeugd heeft. Daarnaast ondersteunen we ook studenten van universiteiten en hoge scholen die onderzoek doen naar luchtvaartgerelateerde zaken die onze kennis en kunde vaak goed kunnen gebruiken. Als laatste zijn vele leden ook actief in het wedstrijdvliegen. Op zowel NK's als WK's zijn LLC'ers regelmatig present.

Naast de wekelijkse clubavond op woensdag worden er ook clubwedstrijden, bouwprojecten, een jaarlijkse BBQ, lezingen en vliegshows georganiseerd. Tevens beschikt de club over een bibliotheek met tijdschriften, boeken en bouwtekeningen.

Het vliegen vindt plaats op het voormalig vliegveld Valkenburg, net ten westen van Leiden. Hier heeft de club beschikking over een zeer ruim terrein en mag er gebruik gemaakt worden van de oude infrastructuur. Daarnaast kan er op clubavonden met kleine modellen gevlogen worden op het voetbalveld voor het clubgebouw.

De LLC is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL); de overkoepelende organisatie voor alle luchtsporten en luchtvaarthobby’s. Aspirant modelvliegers kunnen een door KNVvL erkent modelvliegbrevet behalen onder begeleiding van de instructeurs en examinatoren van de club.

Bent u geïnteresseerd geraakt in modelvliegen en wilt u meer weten? Dan bent u van harte welkom op de clubavond, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor meer info.

Adres van het clubgebouw: Oegstgeesterweg 4, 2334 BZ te Leiden (zie locatie rechts bovenaan de pagina).

Inloggegevens
Heel even geduld, autoriseren ...
×

Locatie

Club agenda

29
dec

Oliebollenavond
wo 20:00 - 22:00

1
jan

Nieuwjaar Invliegen
za 14:00 - 16:00

1
jan

Nieuwjaar Invliegen
zo 14:00 - 16:00

1
jan

Nieuwjaar Invliegen
ma 14:00 - 16:00

1
jan

Nieuwjaar Invliegen
wo 14:00 - 16:00

Baanreservering Kop 16

Geen gebeurtenissen gevonden